15.02.2011 г., 9:01 ч.

Някой за теб... 

  Поезия » Любовна
791 0 3

 

Някой за теб тихо плаче във мрака.

Някой за теб тихо името ти шепти...

Някой за теб свещичка пали и чака

от нея огънче в тъмата да запламти...

 

Някой за теб ръце към небето простира

и с пръсти обхожда всяка звезда...

По нея търси надежда или сред всемира -

дано срещне своята сродна душа.

 

Някой за теб молитви мълви на колене,

подпечатани с най-парещата сълза.

Дано да дойде в живота онуй време,

дето наречено е от нявгашната мечта!

 

Някой за теб с живота си се разделя

да ти даде още глътка дъх, светлина...

И светло е вече! Светла неделя!

Неделя на възнесение на вярната душа!...

© Жанета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??