30.05.2012 г., 16:43 ч.

Няколко червени точки 

  Поезия » Еротична
1360 0 9

 



пълно буре с дъжд и вятър

се разби със трясък над града ни

и почерпи всички без чадъри

с няколко гърмежа и светкавици

а аз те чакам рано сутрин

несъбуден още

малко рошав

да ме поздравиш с добро утро

слънцето ще дойде после

 

после

стана някак топло помежду ни

прозорците се изпотиха леко

а ти ме ближеш с палав поглед

времето навън се мръщи

влачи влажните си твърди пръсти

по гърба на хлъзгавите сгради

гали с дъх настръхналите хора

и лигави стръмните тротоари

в твоята компания ми е приятно

 

Луната се върти в неравноделен ритъм

няма да заспя след филма

ще трябва да разлистим някой вестник

и да порешаваме судоку

а после бавно ще целуна всички

твои тайни ъгли и пресечки

ще начертая сложна карта

с няколко червени точки

задължителни за жадните туристи

ценители на стройната архитектура

ръцете ми си купиха билетче даже

 

а мина ден

и после още

вероятно времето навън е хубаво

но тук е доста буреносно

затова решавай бързо

какво ще правим утре

пролетна разходка в парка

или обиколка на апартамента

 

 

© Пепър Формаджи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??