6.01.2023 г., 16:06 ч.

Няма шега 

  Поезия
141 0 0

Ето я Новата, гъвкава и млада,

влетяла в сърцата ни живи.

От времената вече се прекроява

с устремни стъпки - щастливи.

 

Опънала нишката на живота

стартира отброяването си пак...

С обичта на приятели и любими

прекрачи планетарния праг.

 

Още плашлива е, още свенлива,

разглежда ни като малко дете.

Лакомство чака, вкусно и живо

да ѝ предложим ние с теб.

 

Бързо се учи и вече подканя

сърцата, телата и взора в нас.

Време е, шансът е нашата права,

житното зрънце да узрее в клас.

 

И ни поднася огледало кристално

с което ни казва: "Няма шега!"

С личните действия, отговорно и вярно

да изпълним този свят с чудеса!

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??