26.04.2004 г., 0:46 ч.

Обич 

  Поезия
1974 1 0
Гледам те докато заспиваш
гледам те докато сънуваш
и приседнал на края на леглото
аз нашепвам ти "Обичам те!.."
обичаи ме!"-казваш ми ти без думи.
"Обичай косите ми
разпилени по леглото;
Обичай ръцете ми
по-малки от тези на дете;
Обичай устните ми
по-сочни и червени от малини..
Обичай нежно и нослето ми,
И моята кожа
По-бяла и от сняг,
По-нежна и от най-нежният цвят;
Обичай диханието ми 
И Мечтай!
Мечтай как допираш устни до косите,
Мечтай как докосваш ръцете с тънки пръсти,
Мечтай как вкусваш същите червени устни..
Мечтай как нежно целуваш нослето,
Как  докосваш ефирната кожа,
Как усещаш диханието ми върху устните си..
Мечтай! Аз ей сега ще се събудя.."
И аз мечтая, и чакам да се събудиш
За да ти кажа "Обичам те, цвете мое!.."

(октомври 2002г.)

© Пламен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??