27.12.2005 г., 18:27 ч.

ОБИЧ ИЛЮЗОРНА 

  Поезия
575 0 1

Lasciate ogni speranza voi ch`entrate
Dante
Така е пишело на врата на ада
(според Данте)

Минах всичките девет кръга на ада –
бях нестинарка,
изгрев и залез,
росата и жаждата,
несбъдната мечта
и недокосната обич.
Опитах от всичко...
Безсилна понякога плачех,
но не загубих пътеката –
пренесох до тебе
дъха на своите думи.
Приеми ги с душата си!
Те ще погалят сърцето ти
с аромата на пролетно разлистване
и мъдрото, нежно докосване,
с което есента прегръща те!
 

© Елена Бързева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??