28.10.2012 г., 21:37 ч.

Обич на дребно 

  Поезия
445 0 1

За кога да живея на дребно,
да ми стига и малка любов?
И нима ще ми бъде потребно
всеки месец да идва със нов,
във когото да търся утеха,
да изгарям, но не във пожар,
а във Ад. И в студа като дреха
да ме топли едва спомен стар.
Да живея без нищо да искам,
като скитащ без път вехтошар,
и да нямам против тази мисъл,
че живецът във мен е умрял...
Да не виждам искрата в очите,
да не грее във него звезда -
по-добре да живее той дните си,
да не търси във мен Любовта!
Нямам сили да искам от малкото!
Тя е само една на света!
А най-страшното, тъжното, жалкото -
с дребна обич да я заменя!

© Любимата Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??