23.02.2007 г., 9:55 ч.

ОБИЧ НАЙ-СВЯТА 

  Поезия
788 0 11
        
 
                   ОБИЧ   НАЙ-СВЯТА    


Какво е това - да обичаш безмерно, безкрайно,
душици малки, създадени в миг на любов.
Да отглеждаш частица от тебе - цвете омайно,
винаги, за което, на жертва да бъдеш готов.

В живота на полет да учиш, като орлите.
Да бъдеш опората вечна  и лъчът на надежда.
Да разперваш криле за закрила срещу бедите.
Да бъдеш пътека, която към светлината отвежда.

Да даряваш най-чистата нежност и топлота.
Да си обвързан напълно до края във обща съдба
и да не искаш нищо в замяна или отплата.
Това е тя, НАЙ-СВЯТАТА  ОБИЧ - към нашите деца
.

© Васил Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??