10.05.2014 г., 21:25 ч.

Обичай ме 

  Поезия » Любовна
689 0 5

Обичай ме такъв неразгадан.

Обичай ме, когато съм отричан.

Обичай ме, когато съм пиян

от силата на своето "Обичам".

Обичай да ме търсиш разпилян,

обичай ме събиран и себичен,

обичай ме до болка изтерзан,

притихнал във съня си, като птиче.

Обичай ме, докосвайки деня,

обичай ме във мислите, в мечтите,

обичай ме, когато през нощта

покрит със пелерина съм - различен.

Обичай ме такъв неопознат,

обичай ме такъв непреосмислен,

обичай ме разплакан малчуган,

обичай ме, поглеждайки звездите.

 

Тогава ще ме видиш променен.

Откъснат от тъгата и обичан.

Духът ми ще се чувства прероден.

"Обичам те" - ще значи, че Обичам.

© Валдемар Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??