4.02.2006 г., 15:19 ч.

ОБИЧАЙ СЕ 

  Поезия
718 0 7

Харесвай се такъв, какъвто си,

не се оплаквай, не завиждай!

Красив дори и да не си,

красивото във облика си виждай!

 

Обичай се такъв, какъвто си-

по- пълен или слаб, по-бял или по-черен,

със руси или по- тъмни коси...

Бъди на своят образ верен!

 

Не си прави пластични операции,

не си мисли, че нещо не е в ред!

И за да бъдеш в първите класации

не ти е нужен “Биомед”!

 

Харесвай се и вътрешно дори,

със своя смел характер и интелигиентност.

За останалото грижи не бери,

щом притежаваш чар и компетентност!

 

Бъди такъв, какъвто си,

какъвто Бог те е създал,

това което имаш те краси,

защото си частица от вечният идеал!

           

           

© Маргарита Дянкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??