3.05.2007 г., 2:32 ч.

Обичам... 

  Поезия
683 1 10
Обичам мириса на дъхава трева.
Ще седна на моравата зелена.
Ще глътна аромата на дъжда.
Моравата най-чиста е тогава.
Обичам песента на чучулигата.
Ще се заслушам с унес и тъга.
Дали ще ми разкаже за дечицата.
Израстнали самички без баща.
Обичам аз да гледам пеперудите.
Как неуморно пърхат със крила.
Поспират се и после пак отново
отлитат, за да търсят свобода.
Обичам, вечер, на моравата
да седна аз край бистрата река,
да се заслушам във щурчетата
и жабките да квакат - ква, ква, ква...
Обичам в тъмното да се загледам,
във ясното небе с безброй звезди.
Да си поплача малко за Луната,
а може би наблизо си и ти.
Ще плача за Луната и за тебе.
За малките дечица, без баща.
За любовта, която си отиде.
Ще си поплача просто ей така.
А после бавно ще въздъхна.
Ще се усмихна на звездите и на теб.
Спокойно ще нагазя детелината
и ще се върна у дома сама!

© Анета Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??