С осветената си брада,
старец хваща за миг гънка от светлината
в ръката си и тя потъва, слиза надолу,
при мечето с фенера.
Лисицата я прескача,
димящ смок преминава през нея.
Една къдрава дама, разкъсвайки се,
целува пеперуда,
докато съвсем не изчезнат и двете.
Крокодилът поглъща всички видения.
Във воали се ражда небето.
За миг.
Всичко е сън.
© Лилия Минева Всички права запазени