22.04.2007 г., 22:31 ч.

Объркана 

  Поезия
743 0 2
Изгубена? Може би - да,
това е най-точното определение...
всичко бе наред, ала сега...
сега се лутам, търсейки спасение...
Коя съм, ден и нощ се питам,
и, да, аз знам - животът е прекрасен,
но нещо ново предпочитам,
а не пореден ден така омразен...

Отегчена? Вероятно...
търся ново приключение,
безрасъдно, диво, непонятно,
неочаквано като съновидение...
Непокорно като лятна буря,
непредвидимо като любовта,
да остави в мене ярка диря,
но да не ме направи уязвима...

Обичана? Дали?
От любов не се нуждая,
знам от нея как боли...
за друго аз мечтая,
но какво? Сама не знам...


Какъв ще бъде моят храм?
Какъв ще е животът нов?
Все пак ще е Любов...
Но истинска!
Изгаряща докрай...
Бленувана,
като възторжен полет
във висините...

А навън е пролет...


© Лили Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??