20.06.2023 г., 20:02 ч.

Оцеляване в кавички или кърваво комарено стихотворение 

  Поезия
315 0 2



Лято е. Комарите бръмчат.
Народът е пъпчасал от жилата.
Туризъм ли ? Къде ти в този град?...
Комарен химн разкъсва тишината.

Молитвите са все за ветрове,
но не за тъй жадувана промяна.
Поне за малко напастта да спре...
Блаженство в Ада май, че е катрана.

Кучетата лаят на война.
Птиците не кацат от уплаха...
Силистра е с комарена съдба.
Силистра, лятно време е заплаха!

Не идвайте в крайдунавския град!
Комарите превземат ни мечтите.
Управниците ли? Навярно спят...
Звука, те чуват само на парите.

И сякаш гладиатори навън
в борба за оцеляване е всичко.
Бръмчене и горчив камбанен звън...
И оцеляване, ама в кавички...


© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Изключително актуално, и аз наскоро бях жертва.
  • Скоро четох виц, че дроновете пуснати да пръскат против комари, били свалени от кръвосмучещите гадини.
Предложения
: ??:??