15.02.2012 г., 23:23 ч.

Очакване 

  Поезия
347 0 6

ОЧАКВАНЕ

 

Душата ми е птица наранена

с отрязани от вятъра крила,

разпъната на кръст, окървавена.

във този свят на подлост и лъжа.

 

Сърцето ми в окови се е свило,

заключено във свойта самота.

До болка във желязото напира

за глътка въздух, смях и светлина.

 

Аз цялата съм плачещо сърце.

Аз цялата съм молеща душа.

Едно очакване във мен трепти:

като феникс да се възродя от пепелта.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??