27.07.2007 г., 9:40 ч.

ОЧАКВАНЕ 

  Поезия
602 0 4
 

ОЧАКВАНЕ



Едно очакване е целият ми свят -

Дали ще се събудя някога отново.

Изгаря ме студеният екран -

И свети там  едно едничко име само.


Така минава всеки следващ ден -

Без радост, може би - без смисъл.


Да се надявам вече спрях,

Да питам - може би не смея.


Стоя и чакам -

Сляп монах, прегърнал вярата си в бога.


А искам  да почувствам полъх плах

На топъл вятър, устните целунал,

Да прислоня глава без страх

Във длани, дето няма да ме съдят!

© Елена Бързева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??