19.11.2011 г., 17:30 ч.

Ода за дупките (сатира) 

  Поезия » Гражданска
596 0 1

От играта голф съм много далеч,

но за дупки други ще стане реч.

Може да ви звучи прозаично,

но днес пиша за нещо различно.

Дупки - много! А дупките -  разни.

Дупки страшни в джобовете празни.

Дупки по улици и шосета.

Дупки ужасни има в бюджета.

Дупки по знамето на пилона.

Дупки  и на шофьора в талона.

Дупка озонова – много опасна,

беше мъничка, но вече нарасна.

Дупка и в дрехата на клошаря.

И в паметта се дупка отваря.

В черни дупки потъваме ние.

В миши дупки късметът се крие.

Дупки ей тука и дупчици - там…

Как ще ги кърпим, просто не знам…                                  

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ех, как да се оттървем от тези естествени продукти.
    Сигурно и озоновата дупка може да се закърпи, но на каква цена?
    Благодаря ти за удоволствието, Гени!
Предложения
: ??:??