6.06.2016 г., 18:06 ч.

Ода за понеделника 

  Поезия
668 0 0

Часът е ...няма шест.

Навън е светло, пусто, малко скучно..

Но пак е понеделник – гадост!

 

Легло, завивки, облекло,

Хавлия , четка с паста, гребен,

контакт, вода, чаша кафе,

но пак е понеделник – гадост, гадост!

 

Провлачих крак навън

Не е студено, но хладнее

И слънцето не иска да изгрее,

Защото пак е понеделник....

 

Забързвам се по улицата пуста

Отвътре ми крещи – посприии..

И ще ми се обратно към леглото да препусна

да си доспя, уви!

Отново днес е понеделник.....

 

Подритвам камъче ...училището ме зове

И свива ме стомаха в неприязън

Ах, как иска ми се да избягам, но....

double damn...

 

ДА! Пак е понеделник!

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??