7.05.2007 г., 9:45 ч.

Огледалце, огледалце 

  Поезия
428 0 3
Огледалото ми ли е криво
или аз толко съм се променила!?
Гледат ме оттам едни очи,
изпълнени със похотлива страст;
надменни, хладни, даже малко зли -
това не може да съм аз!

Къде отиде момичето, което бях преди,
с очи все вперени в някоя мечта,
добричко и малко наивно дори -
колко различна съм сега…

Уж сто пъти съм по-красива от преди,
но душата ми така е погрозняла.
Всичко имам, ала знаеш ли
колко от себе си съм разпиляла.

Всичко, дето имам, прескъпо съм платила,
живея райски, а в душата ми е ад,

болката всичко в мене е убила -
от славей станала съм лешояд!
Сърцето мъничко пълно е със злоба,
кръжа над този гниещ свят
и грабя каквото мога.

Гледам в огледалото…
Господи, колко съм се променила!

© Благовеста Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Щом лирическата вижда злото у себе си, мисля че може да се пребори с него и да стане отново предишното славейче!

    Поздрав и добре дощла!
  • Добре дошла, Благовеста!
    Малко е тъжно, но понякога се чувстваме и така...
    Опитай се малко да го подредиш. Мисля, че ще стане по добре.
    Продължавай да пишеш, мила!
  • Тъжна изповед!

    Може би търсиш промяна?!
    Успех!
Предложения
: ??:??