27.07.2007 г., 21:46 ч.

Огнена жена 

  Поезия
2095 0 4
Огън в мен гори... Изпепелява...
буен пламък, непознат.
Бурна страст се разгорява
и потъвам в нея цяла аз...

Тъмни пламъци облизват
вътрешността ми, без покой,
диви пламъци прииждат,
да изгорят ме във пожара свой.

Буен огън, разгорял се
в мислите, в душата, в мен,
дива страст във мен бушува,
в клопка, като птица в плен.

Див и мощен в мен разгаря
огъня на погледа стаен,
неуморимо той опожарява
вътрешността ми... всичко в мен.

Ярко светеща, като дъгата,
дива, буйна, огнена жена,
колко още трябва да догарям,
кой ще потуши пожара на страстта?

В миг ще изгоря като тресчица,
обладана в огъня суров,
рееща се като волна птица,
да ме имаш, ти на всичко си готов.

Нима го искаш - в пепелища
да превърнеш мен сега?
С хладен порив ме засищай,
погаси ми жежка същина...

Тлееща като жарава,
изтерзаната душа,
искри неуморно се подават,
и не ще изтлее тя...

Нейде там от дълбините,
ще възкръсне в пепелта,
ще надигне огън буен,
ще запламти отново с красота.

Знам пожара кой запали,
ти виновника си, знам,
но прехласнат във пожара
ще изгорим и двама там...

© Мила Нежна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "ОГЪН ОТ ЛЮБОВ" е това вашето,ОГЪН,в който всеки от нас с удоволствие иска да гори!!!Браво,МИЛА-чудно хубав стих отново,нямам думи...
  • -Да идва пожарната-а-а-а! /шегувам се/
    Браво, Миличка!
  • Не зная за кого е написано! Едва ли е за съпруг! По-скоро е за някой друг! Навярно от твоя коментар в стихчето за пийналата героиня! Мога да ти пожелая само едно! Обичай онзи, който разбира поезията в сърцето ти! Другият само го ... ползвай, докато си намериш някой и за двете! Защото и разнообразието си е здраве!
  • Мога да кажа, че виновникът за пожара е истински щастливец! Всеки би пожелал да бъде някога на неговото място! Вярваш ли ми?
Предложения
: ??:??