One night in Bangkok, е име на песен -
Известен хит от миналия век.
Но една нощ в Банкок не е лесна
на потния... студен... цимент!
Нощта е тежка... непосилна мъка! -
Молба за късче Българско... Небе!
Борба без правила за всеки ъгъл
и гнус от някой да не те допре!
Нощта е спомен за детски ръчички! -
Протегнати с обич и вяра към теб!
Рев на животно и вопъл към всички,
несекващ ужас и неистов копнеж!
Нощта е молитва с ръце на решетки,
чужди стени без грам толеранс! -
Смазан живот, неразчистени сметки,
отчаян поглед без никакъв шанс!
Това е свобода - да броиш във затвора.
Тежка смрад на нечистен клозет!
Малкото щастие да гниеш на двора,
гнусна молба да ти врътнат минет!
- Дръж се, приятелю! - Ние сме с тебе!
Остани силен... и най-важното - жив!
Надеждата умира, знаем - последна!
С теб сме! - Ти можеш! - Ще издържиш!
© Yuri Yovev Всички права запазени