4.09.2007 г., 10:18 ч.

Опасно удоволствие 

  Поезия
455 0 3
Сред слепите - прогледнала,
сред тъжните - съм весела,
сред глупави съм умна
и луда сред разумни!

Над цел идеална и любима,
над силна, като смях,
хармония - политам.
И чудо в дни неясни
вплитам с нокти остри
аз -
опасно и жестоко удоволствие
избрах!

...

Изглежда, че за менe
ще настъпи също
онзи миг, във който:
божествената светлинa
ще освети лицето ми -

и аз ще видя онова, което чаках,
и аз ще стигна мястото, което търсих -

вълшебен прах
ще влезе във очите ми
меланхолични
и със опасно и жестоко удоволствие -
различно -
животa си ще променя
изцяло,

... ако поискам.

2004-12-01
2007-09-03

© Ема Венева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??