10.04.2019 г., 10:23 ч.

Особено обичах 

  Поезия
248 1 0

Особено обичах да чета описания на дъжд,

 

Дъжд- древна спокойна сладка дума, носеща мокрото дихание 

На различните

Мокра плът

Мокра коса

Мокър асфалт

Мокри листа

Дъждовните дни бяха любимото ми занимание в скуката

Тогава когато всички се прибираха на сухо вкъщи

Аз излизах на улицата 

Тя ставаше мой дом

Мокра и прохладна 

 Лъхаше Особено ароматна чистота

 

Нямаше хора

Градът беше измит

А капките кротко шляпаха по светофарите и разтваряха червената светлина 

 

© Илияна Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??