27.06.2010 г., 22:23 ч.

Остани човек! 

  Поезия » Гражданска
1117 1 1

1. Живот - озъбен и свиреп...

    Живот - потиснат и ограбен...

    Живот на демокрация и гнет...

    Живот плачевен и страдален...

 

2. Излъжеш ли - ще бъдеш Бог...

    Ограбиш ли - ще бъдеш вечен...

    Почтен ли си - ще бъдеш скот -

    животът ти ще е обречен...

..............

3. Мечтай, когато ти не спиш

    от глад, умора или болка...

    Мечтай, проклинайки, и току-виж

    животът ще направи клопка

 

4. на всичките крадци, лъжци и други,

    които те докараха до тука -

    да им работиш робски ти без думи,

    за да поддържаш тяхната сполука...

 

5. Аз знам! Ще дойде ден, когато

    и те от нас, осъдени, ще просят...

    А къшей хляб за тях ще бъде злато

    и кръста си, прокълнати, ще носят!

................

6. Сега поспи... Опитай да мечтаеш

    за дъхави градини, за дъгата...

    Или за утре да си пожелаеш

    да си нахраниш и жената, и децата...

 

                                               10.06.2010 г. 

 

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??