26.02.2018 г., 0:15 ч.

Остани завинаги дете! 

  Поезия
420 2 4

 

Така по детски, някак си наивно
се раждат думите...
и се подреждат във куплет.

 

И изведнъж, напълно инстинктивно
оживяват пред лицето ми картините
красиво подредени от Поет!

 

Видях прасенце, със очи-мъниста в синьо
спасено от ръчички на дете.
И се разхождах  тъй щастливо във градините...

след туй пък кон летящ напред и все напред.

 

Ще се завърна и притихнал ще полегна
в нозете ти, тъй уморен и клет.

Благодаря, че вдъхнови ме да погледна
на Красотата през очите на Поет!

 

Тупти все тъй, не спирай да обичаш,
ти нежно и чувствително Сърце!

 

Пиши и стихове и разкази и притчи,
със дарбата - на красота да ни обричаш.

 

Но остани завинаги Дете!

© Ангел Милев Всички права запазени

Вдъхновено от разказа на Annabell "Ангелина и Ангел"

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??