28.04.2007 г., 21:25 ч.

Оставих отворена за теб врата 

  Поезия
686 0 3
Тази вечер ще пия...
и банално да звучи,
тази вечер безпаметно ще се напия,
мъката в алкохола ще уталя...

И цигара след цигара ще паля,
фас след фас ще изгаря...
И в мръсния пепелник
любовта проклета ще хвърля да догаря.

И пиянска песен ще пея,
и ще залитам, и ще падам...
На парченца ще разбия и самия стол,
ще викам с писъци в нощта...
и при теб ще дойда с дъх на алкохол...

Без думи и глас ще те любя...
За последно ще стена във екстаз...
Греховно от теб ще пия...
за последно със страстта ти ще се напия...

А после, още докато леглото ти е топло...
ще си ида...
Без да знаеш, че за последно ме виждаш...
Няма да ти казвам сбогом, нито пък довиждане...
и с гняв няма да те посипя...

Просто ще си тръгна, без обяснение...
както правиш ти...
Но, не за отмъщение!
Просто, защото мисля, че
да съм жестока дойде и моят ред!

И в грешница ще се превърна!
На ласките на всеки ще отвърна!
Безпътница ще съм...
И нека ме наричат лека,
и нека с пръст ме сочат в нощта,
но от днес ставам блудница-жена...

Отричам се от всичко свято!
Отричам се от любовта!
От днес ставам друга!
Различна и студена...

А когато във съня ми дойде
на гости предишната тъга...
ще се сетя за твоите очи...
и пияна ще дойда в нощта...

И ще те поискам...
защото не казах "сбогом"...
защото оставих отворена за теб врата...

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви!
  • на мен лично много ми хареса страхотно е ...!Поздравления за тази творба от мен!! 6+!
  • И в грешница ще се превърна!
    На ласките на всеки ще отвърна!
    Безпътница ще съм...
    И нека ме наричат лека,
    и нека с пръст ме сочат в нощта,
    но от днес ставам блудница-жена!
    Страхотен стих!Браво!Поздрав!
Предложения
: ??:??