12.04.2024 г., 19:34 ч.

Остойностяване 

  Поезия
72 1 4

На днешно време евтина жена

и с лупа трудно можеш да намериш.

Поддръжката си идва със цена,

която право в джоба ти се цели. 

 

Тя не веднъж, а дваж поне на месец,

ще ходи да си прави маникюр.

На стойност? – Не, не бързай да се бесиш.

Мисли – ще я харесаш ли „натюр”?

 

Косата има корени, които

редовно се нуждаят от ретуш.

Веднъж на месец – всичко е покрито,

а ти за здраве – взимаш леден душ.

 

А кукленските мигли, ами веждите?

А устните, надути за целувки?

Към нея кой изобщо ще поглежда,

щом няма тя чифт лъскави обувки

 

и кой, за Бога, може да поиска

жена му да не знае що е то

да бъде откъм дрехи все изискана?

Днес всички искат всичко – от и до!

 

А аз поглеждам днеска в огледалото

и моят образ стряска всичко в мен.

Следите от червило и спиралата...

 

...единствен грим в пореден мъжки ден.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво! А "в поредния мъжки ден", има и много други жени - с грим или без, но със своя собствена "поддръжка" ...
  • Така си е!!!Поздрави!
  • Тук иде реч за друго, не за грозни или красиви жени, Валери. Благодаря ти, че си се спрял при мен. Чест е. Благодаря ти.
  • Няма грозни Жени. Всички Жени са красиви. Жалкото е, че мъжките погледи към тях често са похотливи, пошли и глупави. Поздравления за красивата творба!
Предложения
: ??:??