24.10.2020 г., 8:13 ч.

От ден до пладне 

  Поезия » Гражданска
241 2 2

 

Ако някога се случи така, че сме гладни,

джобовете празни, и няма пари.

Спокойно, нещата от ден са, до пладне,

и скоро всичко ще се нареди!

 

И ако приятелски някой бил е настроен,

и днес, безразличен край нас отминава.

Това е защото човек е устроен,

сърце да плени, и без него по пътя си да продължава.

 

А колко ни трябва да сме щастливи,

дом, и някой да ни обича!

Е, да, понякога ще имаме и мигове сиви,

"От ден до пладне", това се нарича.

 

Явор Перфанов©

23.10.2020 г.

Г. Оряховица

 

 

 

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??