19.07.2017 г., 9:51 ч.

От Капитана 

  Поезия
283 0 2

ако искаш да  цопаш сърдито

с весла покрай лодката 

да създаваш опасности

да я клатиш

с безкрайни претенции

 

ще потънем съвместно

в Средиземно море

с емигрантите

с краткотрайно отчаяно плуване

миг преди

да ни глътне 

безразличната пустош

 

остави ме да следвам звезди

да насочвам със леко движение

разбери

че животът ни тегли

по своите си съзвездия

и единствено

трябва да пазим

законите на природата

и законите на моретата

 

а самички сме никои

      

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми, Павлина! Поздрави!
  • много ми хареса...повлече ме навътре в морето... само този айсберг ми пречи
    "по своите си съзвездия
    и единствено
    трябва да пазим
    законите на природата
    и законите на моретата"
    ако го няма - и по-навътре мога да отплавам ))
Предложения
: ??:??