14.07.2018 г., 17:52 ч.

От тъмната страна 

  Поезия
371 2 2

Когато съм от тъмната

страна, кръвта извира

и пускам музика по вените.

Спасението са ръмжащи

жици, назъбени до тон –
брутално неудържими херци.

Уродите в  мисълта управляват 
пулта с шокова агресия,

тлаките се сбират на депа,

трупат черно и за бели дни.

 

Тъмното от тъмната страна

е много силно кръвожадно,

вмирисано на леш,

от неподозиращи меса,

забива гладен зъб

в не невинна жертва.

Имам много и искам да му дам,

но вместо да го утоля,

гладът израства.

 

В светъл ден за тъмната страна,

филмиран в черно-бяла бленда,

изопват струни криви огледала

наредени в пулсираща колода.

Избиват фази с променлив ток,

генериран в пръстите на гневен 
нотописец. Носталгия по грубо
ми минор зацикля в неизказани 
фрази.

 

Гръмва фойерверк подсилен
от прожектор,

плавно се люшка пепел,

няма смисъл да бърза,

застила цялото тъмно.

© Misteria Vechna Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Провеждам задълбочени проучвания в момента и констатирам, че от морската страна перспективата е значително светлинно и позитивно удовлетворителна
  • Че то като чета в "тъмното"е по приемливо да бъдеш.Още повече че "тъмно"и"светло" са условни понятия.
Предложения
: ??:??