2.02.2024 г., 11:49 ч.

От зората на демокрацията 

  Поезия
76 0 1

Колко малко познаваме себе си,
а се мъчим да бъдем добри,
като се правим на птеродактили
или просто на маскари.
Увълчиха се душите ни.
И сега – за беда
все още си търсим еша.
И меракът за свобода.
Свободата да се наложиш,
като отстояваш със мъжество
не само – темелите
на Родословното си дърво.
А и възможността да се изправиш
та след поредния си разгром –
от скъсан джоб хвърчило да си
направиш. И от облак – балон.

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??