30.05.2008 г., 10:48 ч.

*** (Отчаяният няма повече за губене...) 

  Поезия
677 0 11
***

Отчаяният няма повече за губене.
Той има всичкото загубено в света
и затова е толкова богат и храбър
и неподатлив на обещания.
Той е здравата каруца на деня,
трещяща
    по изоставените пътища.
Той има каменно лице
и глинести очи
и сърце от кукувича кръв.

И най-спокойната усмивка между зъбите.

© Константин Делов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??