6.10.2022 г., 13:16 ч.

Отглеждане на душа 

  Поезия
304 1 1

Нямам претенции за престижна награда.

Сама избирам по какъв начин да пиша.

Животът поддържа духа ми в отрада.

Да осъществявам, да любя, обичам...

 

Не ще угодя на всезнайни особи

със словото което в мене напира.

Различни са нашите пътища морни,

но аз следвам своя, така ми прилича.

 

За някои може да съм просто драскач.

За другиго, Икар със пореден опит.

Не се напъвам за "Нобел" или "Пегас".

Отглеждам душа сред човешки прочит.

 

Не искам пари, нито службица гоня.

Самичка сбъдвам дни и борби.

Стихоплетствам както умея и мога

в единството на дух и душа, което всичко крепи.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??