Откровение
Мислиш, че не различавам аз добро и зло – така ли?!
Мога да разграничавам своите чувства накипяли!
Ето как, ще ти разкрия мойто сложно състояние,
та дано и сам откриеш как се чувствам в отчаяние.
Всеки ражда се добър – до момент на провокация,
ала трудно става мъдър в свойта умствена градация.
Сблъсъците са големи и отнемат много време.
Как, какво е да умееш, правилното да отсееш?!
Всеки някога греши – не го прави той нарочно.
Собствен свят да изгради – иска му се, много точно.
Но делата биват разни – малки, странни, безобразни.
За големите деяния - трябват умни подаяния.
А когато нямаш никого, в труден миг да те подкрепя,
всичко свято става глупаво и духа ти не отлепя.
Не е срамно да призная грешките – те са човешки.
Срамно е да ме отчаеш с твойте забележки тежки.
Нали трябваше да бъдеш моя приказен герой?
А пък ти ме само съдиш, взех да бия аз отбой.
Свикнах да си извоювам всичко, що сърце желае.
Много се надявам, тайно, да ме разбереш накрая.
И тогава ще пребъда най-щастлива на Земята,
страстно ще задоволявам всеки порив на душата!
© Надежда Борисова Всички права запазени