23.04.2022 г., 16:04 ч.

Отново сезонът на калинките 

  Поезия
157 0 0

I. Мома Калинка

Не е една мома само

(с хитринките си) Калинка,

а мома и половинка!

 

II. Нов фолк

(по Славейковски мотив)

Стройна се Калина вие (-ше),

додето от Еврофондовете

                       си свие (-ше).

 

III. Присадка

Понеже Калинка калинка е,

сиреч, - с крилца слаби,

та от Еврофондовете окраденото

връз тях да метне,

разпореди да ѝ се присадят спешно

криле самолетни.

 

IV. " Назад, назад, моме Калино!"

(по фолклорен мотив)

Тази неомома

и от фолклорната по-инат

се оказа.

Колкото по ѝ викат: "Назад!",

толкова (с диплома - фалшификат)

по-напред

               ... се тика.

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??