Баба Скътала Пари.
Нагло Дядо "Свил" ù Всичките.
– Де Парите, дядка, скри...
де похарчи ги, Стоичко?! –
цял ден бабата гълчи,
ядно впуска се в Атака,
ала дядката мълчи
за харчлъка в хоримага.
– Пенсийката ми върни! –
Баба сопка се, препира
с Рев, Закани, с попържни...
– Грях е, Радке, черпих с Бира!
Дядо Лидер е – така
лесно той властта не дава.
Вкъщи баба без пара
в опозиция остава.
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени