19.05.2007 г., 21:35 ч.

ОТПУСКА 

  Поезия
880 0 4
Отпуска

Любовта си взе годишен отпуск
с подпис, взет насила от Началника,
нужна е, но уморена
от безкрайни неуредици във работата.
Депресирана и неразбрана,
се прибра във къщи и полегна.
Двете и сестри отмяни
се почудиха какво ли става

Лесно бе за Вяра и Надежда
с ведри думи да пропускат хората
през Фасадата така красива.

Ала вътре нищо не се знаеше,
пълно бе със реставрации и липси,
дето Любовта самичка
трудно смогваше всред разправиите.

Хората си бяха прави,
плащаха за да получат,
но със минимални такси
малко са щастливците обслужени.

Любовта си взе годишен отпуск,
иска и се да почине.
А Началника да си помисли
всичко е в ръцете му
всевишни.


© Силвия Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??