29.06.2017 г., 15:40 ч.  

Падаща звезда 

  Поезия
745 2 0

Падаща звезда

 

Една звезда разсече хоризонта.
Като светкавица... и изгоря.
Чия съдба открадна и отнесе
или превърна в блясък любовта?

 

Желания се сбъдвали, когато
видиш падаща звезда.
А тя изгаря безпощадно,
под купола небесен на нощта.

 

До кости изгоря от невъзможност...
Ще оцелее ли в звездния безброй?
Проплака и превърна се във огън,
търсеща след  своя плач покой.

 

Една по-малко остана на небето
и по-малко вечерта ще заблести.
Звезден кош ще грее там, където
в любов красива пак се прероди!


Елеонора Крушева

 

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Поглед към звездите - мост към любовта »

24 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??