27.07.2005 г., 22:45 ч.

ПАДЕНИЕ! 

  Поезия
717 0 2

ПАДЕНИЕ!

Падение!
И свобода!
Изящна крива
разделя кривите, изящни
черти на мнима самодива,
запалила сърцата на седящи.
Играят!
Тъмнината ги прикрива.
Пари и власт.
Страдания и завист.
Един, подмамил се, напира
да влезе по колене,
като варварин.
Падение!
И свобода!
Каква нелепост -
да бъдеш равен
като всички.
Опъваш колене.
Е интересно,
да станеш
и погледнеш
сам над всички.
Те никога не биха ти простили.
Изправиш ли снага,
ще се изправиш
срещу безумните привички
на седналите в тъмнината
Господари.

©Марин Лазаров

 

© Марин Лазаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??