6.09.2008 г., 16:38 ч.

«Парад на Суета» 

  Поезия
629 0 0

И уж бяхме там, и уж видяхме...

А къде бяхме и какво видяхме?

Всеки казва, че било страхотно,

казва «най-доброто» беше.

А когато стане нешо друго,

пак повтаря се това.

 

Бяхме и видяхме,

чухме толкова лъжи.

Най-голямата от тях пък беше:

«Не ме питайте, защото ще излъжа,

а аз да лъжа не умея».

Всеки лъже, всеки казва глупости безброй.

 

И уж бяхме там, и уж видяхме...

Но помня само как листата падаха,

как денят се свършва бавно.

Бях, видях и осъзнах,

че най-красив е точно този миг,

а после пак «парад на суета» ще възцари.

© Ели Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??