11.04.2020 г., 9:47 ч.

Печат на мъдростта 

  Поезия » Гражданска
360 0 0

 

Тя не поиска и глътка вода,
а само миг, за да си почине.
На гърба си носеше снопче с дърва,
и заедно с него много години.

 

Бавно вървеше, с глава до земята,
прегърбена, слаба, стара жена.
Всяка стъпка оставя печата,
на мъдростта, без глас, без цена.

 

Не спря пред минувачи случайни,
да я питат, докога ще се мъчи.
Как да споделя своите тайни,
с тях бе наяве, и дори и в съня си.

 

И на всички казва, че няма да спре,
и ще работи, докато е жива.
Защото така се чувства добре,
и щом е на път е безкрайно щастлива.

 

Тя не поиска вода, нито глътка,
а само миг, за да си почине.
Снопче дърва на гърба, в прегръдка,
топлина, без която за миг ще изстине.

 

 

Явор Перфанов
10.04.2020 г.
Г. Оряховица

 

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??