30.09.2007 г., 20:19 ч.

Пенчо и Пена 

  Поезия
3446 0 9

Скокна кака Пена

и нахлузи сутиена.

Сложи даже и кюлоти,

всичко е като по ноти.


Тури си сукманче даже,

е - сега по-важи.

Бързичко се натъкми,

с малко руж се начерви.


Наша Пена е готова

да показва се пред хора.

Леко дупето поклаща,

мъжкото око да хваща.


Тръгна кака из пазара

да си търси тя извара.

Баничка да пекне бърже,

някой момък да завърже.


Ходи, ходи кака Пена

па намества сутиена.

Пенчо от страни поглежда,

в кръгли форми се заглежда.


Всичко купи наша Пена

и обратно с пълните торби поема,

а след нея Пенчо бърже, бърже,

дума иска да завърже.


Тъй подхвана Пенчо

тежки чанти, без да хленчи,

съпроводи той момата,

тя отвори му вратата.


Пена го покани вътре,

гледа го, едвам се тътри.

Строполи се Пенчо на земята

за почуда на момата.


Тя до него столче сложи,

да приседне му предложи.

Седна Пенчо на столето,

пот избърса от лицето.


- Пенчо, ти се измори,

кака с баница ще те гости.

- Само Пена знае как

баница приготвя се с мерак.


Престилката си бяла метна,

всички дози Пена сметна.

Хубавичка баница да стане,

белким Пенчо и пристане.


Пена меси си тестото,

но игриво е окото,

тайно си го тя поглежда,

лекичко с финес навежда.


Пенчо седнал срещу Пена,

гледа само в сутиена,

как поклаща тези цици

кръгли като любеници.


- Баницата вече е готова,

ала още е сурова.

- Пий със мен едно винце,

баницата да се изпече.


Сипва Пена чаша пълна,

той пък бързо я погълна.

Сипа втора чаша вино,

че на Пенчо то му е любимо.


И на Пенча светнаха очите,

като вечер във небе звездите.

Пена дебнела момента

и забърсала левента.


Мисля, че това е ясно,

няма баница и мляко прясно,

имало борба в леглото

след искрата във окото.


Да, но тука що се случи,

никой няма да научи.

Знайте само, че с двамина

скърца всякоя пружина.


Пенчо качествено се представи,

но за баницата не забрави.

Сладко Пена го гостила,

с баничка, с млекце поила.


Тъй те тази нощ преспали,

а на сутринта приятели събрали.

Три дни яли, пили,

яли, пили и се веселили.

© Николай Стойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??