25.10.2011 г., 16:51 ч.

Пеперудена смелост 

  Поезия
573 0 3

Пеперудена смелост

 

Когато те хване за гърлото

и ти запуши устата;

когато във мишка превърната,

цвърчиш и побягваш нататък;

когато ти върже ръцете

и ти се смее в лицето;

когато от тебе отнеме те

и в теб е всичко отнето;

щом ти ровичка в багажа,

да ти извади бельото,

и те простре на паважа,

и ти тупти във ухото...

... то е настанало време

за една глътка прекрасна –

 бубата страх да поеме,

сила в кураж да порасне!

© Владислава Генова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??