13.06.2007 г., 17:04 ч.

ПЕПЕРУДИТЕ СА ЛИТНАЛИ ЦВЕТЯ 

  Поезия
905 0 15
Понеже пеперудите са литнали цветя,
а аз съм цветар по призвание,
ще полея въздуха с блестяща мечта,
за да пърха пъстрото благоухание...

И вместо да имам два на два двор,
превърнат във цветна градина,
ще е мой целият син простор
с пеперудена пелерина...

Животът ми ще стане цветна леха...
Цветята ми, ще кацат по раменете...
Ще ме милват с копринените си крила,
а аз с обичта си ще им светя...

А когато луната разхвърля звездите
и мрак пеперудите ми завие,
прашецът им ще ухае на мечтите ми....
Усетихте ли аромата и вие?...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??