26.09.2023 г., 18:31 ч.  

Песен за Добротата 

  Поезия
365 2 4

ПЕСЕН ЗА ДОБРОТАТА

 

… какво ни пречи утре призори да вярваме в добрите перспективи –

да се събудим малко по-добри? – и ако Бог рече – и по-щастливи?

На просяка пред Храма да дадем последното във джоба ни петаче?

И да почерпим масленка със крем момченцето, което тихо плаче?

Седалката в летящия тролей на благо старче с Обич да отстъпим?

 

Самотника да милнем със: – Здравей! – и да не сме на думичките скъпи?

Трошици хляб на гладното врабче от топлото кравайче да му ръснем?

Защото – както Времето тече! – за добротата утре ще е късно.

Със риск да ви изглеждам идиот, ще ви го пея с пролетните птички –

красивото във тоя тъп живот таи се във това – да сме добрички!

 

26 септемврий 2023 г.

гр. Варна, 14, 50 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??