16.06.2009 г., 11:44 ч.

Песни 

  Поезия
795 0 7

Знаеш ли, че всички песни си приличат!?

Все са за любов и за привличане.

И в техните мелодии

хиляди души се

преоткриват и намират.

Нищо, че никога не са се търсили..

Мразя тези меки звуци -

те Смъртта напомнят.

И, като стенания на някой

                   луд,

за безсмислици говорят.

А хората от хиляди

              години

слушат само тях.

              Глупци!

                ...

 

Не са разбрали те,

че с всяка песен

по една душа умира!

 

 

Знаеш ли, ние двамата

с теб приличаме

    на песен.

Все сме разпокъсани и разделени

и е невъзможно сякаш

да се съберем.

И в наш'те звуци

хиляди други съдби

      се оглеждат -

неродени и умрели...

Мразя тази наша песен!

 

Зная - всичките жени

сте "атомно нещастни",

а всъщност ви е страх

да си признаете, че

сте "глупачки"!

 

Знай, че всичките

мъже сме Зевсове

на битието,

ала и ние сме "глупаци"!

 

 

Знаете ли, хора,

съдбите ни на всички

    са еднакви.

Ще измрем до един.

И до един в смъртта си

ще бъдем жалки.

Живеем и мрем -

ей така, за Божията слава

и нищо друго не остава

освен да прокълнем,

че песента ни бе

                             такава!

 

13.06.2009г.

© Никой Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Абе,всички ще умрем,ама какво пък!?Един живот живеем,дай да му се порадваме...Иначе много ми хареса...много е силно...Поздрави...
  • Глупави Зевсе, липсваш...
    И песните ти...
  • и на мен ми дотъжа..
    усмихни се, моля те
  • Ненчо, за пореден път ме трогна :*
  • Безкомрпомисен, тъжно е !
  • Тръгнах да го чета и не го дочетох, но не защото не е хубаво, а защото темата не ми е вкусна в момента.Бъди много щастлив... Ще се върна след време на същия стих.
  • Аз пък си тананикам още.И ще продължа, и то точно заради тази съдба, която очаква всички ни!
    Поздрави Ники!
Предложения
: ??:??