16.12.2006 г., 5:33 ч.

Песничка за надеждата 

  Поезия
1343 0 4

В скута със шарена прежда,
топъл пуловер плетеш,
майчице наша –надежда,
майчице наша – копнеж.

В огъня съчки подреждаш,
стапяш сърцето от скреж,
майчице наша –надежда,
майчице наша – копнеж.

Гозбите вкусни наглеждаш,
ситост със тях ще дадеш,
майчице наша –надежда,
майчице наша – копнеж.

Кана със вино навеждаш,
Палиш във тъмното свещ,
майчице наша –надежда,
майчице наша – копнеж.

…..
Хитро повдигайки вежда
гледаш ни с поглед горещ
майчице наша –надежда,
майчице наша – копнеж.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??