4.09.2007 г., 11:53 ч.

ПИЛИГРИМИ 

  Поезия
794 0 1
Пилигрими


Покрай гробища и барове,
през лета и зими,
през песни и стонове,
вървят по света пилигрими.
Над тях изгряват слънца,
под тях топят се години,
вървят те - бавни, гърбати,
пеят зад тях пустини,
над тях изгряват зорници
и пеят черните птици,
че светът не ще се промени,
ще си остане предишен,
да, предишен и вечен,
лъжлив и може би нежен,
може би постижим, далечен,
но винаги все тъй безконечен...

по Йосиф Бродский

© Константин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??