Писмо до Дядо Коледа
(На моите прекрасни родители)
Дядо Коледа, безпокоя ли те? Прости!
Реших да ти напиша два-три реда.
Мама казва, че никога не спиш
и препускаш лудо, някъде с елените.
И аз не спя! Чакам да пристигнеш.
Дори елхата вече с трепет украсих.
Е, вярно, пари за истинска не стигнаха,
но вкъщи няма как да си го позволим.
Не съм сърдита! И тази си харесвам,
нали си има и гирлянди, и звезди.
Татко мисли, че всяка би била чудесна,
щом вкъщи разбирателство и мир цари.
А у нас така е, затуй подаръци не искам!
Играчките ги дай на другите деца.
Защо са ми, когато всъщност имам всичко –
любяща майка и един добър баща?!!
17.12.2013
© Сияна Георгиева Всички права запазени