18.09.2023 г., 8:50 ч.

Писмо от Рая 

  Поезия
139 3 2

 

ПИСМО ОТ РАЯ

 

... добре живях на Синята планета –

знам как се кара с двеста – и със две,

събрах пари – и купих колелета

на моите прекрасни синове,

дом наредих от ключ до керемида –

светът се извървя през моя праг,

пет хляба, двата Божии сафрида

със друмника делихме си по мрак,

пих дълго винце с верните авери,

с които съм минавал през стени,

чух неведнъж: – Обичам те, Валерий! –

изречено от паметни Жени,

пях над житата с летните авлиги,

на път проводих птичите ята,

написах три дузини светли книги,

които някой ден ще прочета,

взех на жена ми рокля от коприна –

да мине с мен по Главната през май.

 

Щастлив от този свят ще си замина,

защото вече знам какво е Рай.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Неподражаем!
  • Чудесно!
    Докато го четох, сякаш, татаниках. Изключително напевно ми подейства. Някой талантлив в писането на музика, би могъл да създаде красива мелодия за красивото стихотворение.
Предложения
: ??:??