12.08.2021 г., 10:41 ч.

Пѝсна ми 

  Поезия
135 0 1

 

Пѝсна ми от връзкари,

от лъжливи костюмари,

от служебни зяпачи,

от  шмекерлъци и нагаждачи.

Пѝсна ми от протежета,

от меко говорещи деколтета,

от костюмчета овластени

и самодоволни бизнесмени.

Пѝсна ми, от вчера пръкнали се надувки,

ходещи на висок ток преструвки,

кариеристи без ум узрял

да интригантстват без капка морал.

Пѝсна ми, от погледи жалки,

от лица сиви и малки,

от недоизказани статистики

и недовършени балистики

Пѝсна ми, от чатове натрисащи

и от заглавия миришещи,

от теми недокоснати

и обяснения недоносени.

Пѝсна ли Ви и на Вас,

да Ви правят на маймуни,

да ви ползват за кратуни,

да ви пълнят кухините,

да им гледате „игрите“.

Пѝсна ли ви, да ви мачкат?

Данъците да ви качват?

Със един лев да ви актуализират,

в незнайно бъдеще да ви пенсионират.

Искате ли го този тъй наречен живот,

Промяна няма, следващата подмяна е в ход.

 

 

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??